Hemma hos mammi

Är just nu hemma hos mamma och har varit ganska så duktig!! Jag har gjort klart mitt skolarbete, betalat räkningar och.....nåt mer viktigt tror jag:) Ska se svergiges sämsta bilförare ikväll, hihi. Sen ska jag lägga upp bilder på mina nya läsglasögon, dom kommer sen nån gång... datorn är kvar i stockholm.. Snyltar på mamma.

Skellefteå Nästa!!

Idag far jag hem till Skellefteå, wiiiiiiiiiiiiiiii

Make up

Idag var andra lektionen på min make up-artist utbildning. Vi sminkade kvälls och dagsmake up, superkul var det! Nästa gång, som är på måndag, så ska vi ha frans och brynfärg:) Imorgon invarderar jag Norrland!


SE UPP ALLA RENAR!!!!

London



Lisa is BACK!

Nu (igår) är jag hemkommen, hel och ren:) Det var stormkul i London!! Sol och gröna gräsmattor fyllde verkligen på batterierna!

Dag 1:

Det första vi gjorde var att ta oss till Hotellet, vilket gick superbra! Sen bytte vi om och styrde våra lurviga direkt till Primark! Ojojojojoj! Vad ni än gör, älskar ni att shoppa, far till Primark!!! Superbilligt, snygga kläder och dom har nästan allt inom mode! Jag brände en tusenlapp där och fick med mig två skinnjackor, två pat skor, smycken, solisar, två klänningar, panties, väska och en annat massa krafs. Jag och Sara krigade där i flera timmar så efter det for vi på en liten pub och käkade:



Fish and chips

Sen var vi så trötta så vi for hem och sov..

Dag 2:

Blev en härlig turistdag med röda turistbussar med konstiga guider. Det häftigaste var klart Big Ben!



Sara vid Big Ben (det kommer bilder på mig sen, Sara har alla i sin kamera)



Jag och Sara åkte London Eye, shiit vad stort London är!



Jag och Sara på en Turistbuss, snyygast!



Jag vid Picadilly Circus



Rullbandssushi, skitkul!! KOstatde skjortan men det var värt det!

Dag3:

Det blev Madame Taussauds vilket var rätt ok, trodde det skulle vara större men det var en rolig förmiddag.





ooooooooooooooooo

Sen efter det for vi på Marknad i Notting Hill som var en av höjdpunkterna på resan. Där hade dom allt fint!! Rosenkoppar, gamla engelska ting, oo, man kunde nästan inte köpa ngt för man ville ha allt! Men jag köpte lite smycken. Det kommer ett inlägg sen med mina London-fynd.

Senare på kvällen var vi på Harrods vilket inte var en hit. En sak jag kan tipsa: Börja inte med Primark, efter det tycker du HM är dyrt, så det blev inte så mkt mer shopping än primark. jag köpte en väska i en annan butik däremot.

Dag 4:

Då stack jag på IMATS International Make-up artist mässan som hålls årligen i London Och LA, så det var superkul att få tillfälle att fara dit. Jag blev tokinspirerad till mitt slutprojkekt som ska vara Kroppsmålning. Det var kul att träffa massa männinskor och alla elitmänniskor inom make up branchen. Köpte en bok, lite kroppsfärg och lite penslar där.



Kroppsmålning



Hetingen Lisa sista kvällen!






Sen var den resan över. Det kommer lite mer bilder eftersom:) Annars så kom vi hem igår eftermiddag. Vi hann med planet med nöd och näppe (vi som trodde vi var i god tid) Och Saras bagage blev kvar i London, mkt trist. Hon fick vänta på Arlanda på flyget till Skellefteå medan jag stack in till Stockholm och lämnade bagaget "hemma" och stack in till Vasastan på medborgarskolan och började min Make Up-artist utbildning igår. Det kommer att bli skitkul! Varje Måndag och Tisdagkväll kommer jag att vara på det i 5 veckor framöver:) Ikväll blir det dags och kvällsmake:)


Tjing

Big Ben is BIG!

Idag var vi runt och kollade pa sedvardheter i London, Big Ben var nastan skammigt mycket platad med kameran, men det var kul:) Igar missbruksshoppade vi pa primark, det ar inte haslosamt....Nu ar jag supertrott  och ska sova, imorgon ar det Madame Taussauds som galler! Hoppas det ar bra i svergie! Har har det regnar och graset ar supergron! Kramar och pussar! Om du laser detta fredde sa ska du veta att jag saknar dig!

London baby!

Imorgon blir det London, kommer att uppdatera när jag kommer hem:)

Lisa, old and Ugly

Här är sminket från idag, sista dagen på Dramaten. Här ser ni mig som om jag skulle ha varit Örjan 65:)
Peter (maskör) på dramaten sminkade halva mitt ansikte och så fick jag sminka andra halvan.



Mustachen har jag tamburerat själv





Hottis!


woow

Jag har typ 9 läsare varje dag nu:) Tala gärna om vem ni är:)

Bortkastade dag..

Idag var inte min turdag enligt mig....

Det började med att jag gick på stan, det gick bra:) Men sen så började det snöhaglaregna och det var inte kul alls...Sen höll jag på att komma försent till jobbet för jag kunde inte bestämma mig för vilken sallad som jag ha och valde den som jag ansåg vara lite nyttigare men den var svinäcklig, full med rödlök och överkokt järnsmakande pasta. Sen åkte jag åt fel håll med tunnelbanan när jag var sen, så jag fick åka tillbaka vilket tog en massa tid när jag var sen (börjar känna mig som en stressad stockholmare..) När jag väl kom till jobbet fick jag veta att hon jag skulle vara med var på kurs så jag fick vänta på henne i tre timmar. Fick se henne sminka en skådis i tjugo minuter sen var min arbetsdag klar...Såg sen föreställningen, den var rätt ok:)

Håller kanske på att bli förkyld....Far till London i övermorgon...

Hoppas min dag blir roligare imorgon, men det tror jag:) Ska sminka mig till gubbe, sen kommer Sara, så det blir säkert superkul:)¨¨

Ska se Victoria Silversteth på 4an snart. Gillar att kolla på dokumentärer om udda människor, och jag tycker hon är udda.

Små Äktenskapliga brott

Ikväll blir det mask bakom scenen, sen se föreställningen "Små äktenskapliga brott, den sägs vara bra:) Imorgon kommer Sara sen på Torsdag far vi till London, wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeee:)



Jag som Marilyn Monroe



Idag på Dramaten så fick jag sminka in mig i två peruker. En MArilyn och min mamma.




Jag innan




Jag som min mamma:)





Inte så bra bild men det här är originalmamman:)



Moá alla Marilyn:)





Jobbade med dessa sminkningar mellan 9.00-16.00, oj Vad trött jag e:) Skulle ha hunnit med en till, skulle göra om mig till gammal gubbe men det blir på onsdag istället.


Pepp, pepp, far till London på Torsdag:)




KOLLA HUNDEN!!!



WTF!!!! Fatta hur mycket den där skiter!?

Fotbrytare

Ni vet dom där skorna från HM jag köpte igår, jag provade att ha dom idag. Jag måste gå längs en lite skogsstig för att komma till bussen och det höll på att sluta illa! Läs rubriken så fattar ni! Dom är endast till för stadsbor på plan fin asfalt och inte till för skogspromenader. Men som sagt, man får jäkligt snygga ben i dom... Och en till smart grej är att ta med sig ett par platta skor om man nu måste gå längs en barrig, rotig stig:)


Tlött gris

NU E jag en trött gris;) MÅste sova Nu!!!!!!


Maria Larssons eviga ögonblick

Ojojoj, vad bra den var!! Var ikväll och såg "Maria Larssons eviga ögonblick" på bio med Anne. Ojojoj Vad bra skådisarna spelade! Toppen, Gå och se den!!!! Kul att man kände lite folk som har jobbat med den och att den spelades in lite i Luleå!! MER FILM ÅT NORRLAND!


Min recention av filmen var att den var väldigt mysig, miljömässigt. Sen var själva handlingen väldigt tragisk men den berörde verkligen! kan inte fatta att det kunde ha varit sådär för vissa för 80 år sen, men det finns säkert dom som har det så än idag. Mikael Persbranht var super i rollen som den onde mansgrisen!



Shoelover!!

Ajajaj.....Inte bra med ännu ett par skor.....




MEN DET ÄR JU DEHÄR SKORNA!!! Har småletat dom lite oseriöst sen jag har sett dom på andra, sen spontangick jag in på HM idag och skulle kolla om dom var där, hade inte stora förhoppningar, med då stod det två par skor kvar, ett par bruna och ett par svarta, TACK Gud för att de bruna var i min storlek, det var dom jag ville ha. Jag kastade mig över dom och en sekund senare kastade sig två andra tjejer över de svarta och fnittrade högt av lycka:) Jaa, vad är det med tjejer och deras skor?








Och en till grej, dom går inte så bra att gå i, men man får jäääkligt snygga ben i dom;)








Jag bytte även den svarta koftan från Urban Outfitters mot väskan som jag INTE skulle köpa. Men när jag kom hem så provade jag koftan lite mer och jag kände mig bara stor i den, och det är ju inte bra. Så jag var ju bara "tvungen! att byta den mot väskan....hihi






Blooomigt, blommmigt och åter bLOMMOR!

Urban Outfitters

Idag var jag förbi Urban Outfitters på Östermalm:) Hittade en massa fint:




Skitfina lackskor, väldigt passande att hitta dom för en billig peng när mina vanliga svarta tygskor har gått sönder. Dessutom är ju dessa vattentäta till på köpet:)



Superfina overzize örhängen:)



Fin marinblå tröja:)



Fin baskofta, supermjuk e den också:)



Jag hittade också en jättecool blommig ryggsäck, men jag behärskade mig. jag ska ju köpa väska i London nästa vecka hade jag tänkt:)


Sen var jag in på Accessorize och köpte denna söta basker som jag ska ha i London:) Basker förknippar jag med London:)








Snart blir det London, jippi, PRIMARK, Madame Taussauds, Röda bussar och Afternoon Tea;) Thihi

Perukprovning:)

Idag hade jag perukproving på mig själv, hihi, tyvärr tog jag inga kort, men det kommer inom kort då jag är sminkad och klar. Jag kan säga såhär, jag passar INTE i blondt hår... Såg ut som en Gris i Page... HuVVA



Jag pratade även med Rolf Skoglund idag (skådelspelare på dramaten, men är nog mest känd för sina roller som Gösta i filmerna "Vi hade iallafall tur med vädret") och jag nämde för honom att jag hjälpte till med skulpterandet av girffen som är med i den nya filmen, den som spyr i knäet på honom, han sken upp som en sol när jag berättade det och sa att han bara  äääälskade giraffen:) Koll ain länken nedan så får ni se "Jeff" live:)


http://www.youtube.com/watch?v=vnKoK0yUQdY


Annars idag har jag varit med Tom och Micaela och ätit middag, det var trevligt det:)


Kändistätt

Inom loppet av typ en timme såg jag tre kändisar idag. Först coolingen Magnus Uggla, han är ju kult! Sen såg jag ljuvligt vackra Magdalena Graaf. Vi typ gick förbi varandra och typ halvglodde på varandra. Hon såg sakert att jag var norrlänning! Sen såg jag Charlotte Perelli, tisdagar är tydligen dagen man ska gå på känidfest i "city". I skellefteå är det bara att försöka att springa runt efter stans enda kändis, Brolle och hans Elin Lantto:) hehehe



Förssten, min Farbror Frank är, eller var, superlik Magnus Uggla, många har frågat om autograf, hehe, kolla på bilden nedan och tänk er båda dessa snubbar yngre och Franke med sitt utsläppta krulliga hår. Han satte väl ihop den i n gangstersvans så folk skulle sluta tjata att han såg ut som en UGGLa...


Make up Store FYND!!!!! (nr 2)

Mohahahahahaha

Ännu ett fynd från Make up Store. Jag kunde verkligen inte stå emot:) Jag fick Cover all Mix (som jag har velat ha, men har tyckt att den är lite för dyr) med tillhörande pensel för 180 spänn!? Den har kostat 255 kr (håll med om att det svider lite) för bara burken men nu fick jag burken och penseln i en liten presentförpackning:)

Annars idag har jag varit på kollationering på DI (dramatiska institutet). För er som inte vet vad en kollationering är så är det när alla som ska vara inblandade i pjäsen/produktionen träffas och läser igenom text och presenterar skisser och ideér. Efter det mötet var jag och Mimmi (maskör på dramaten) och år sushi:) Mumma

Jag var också idag och kollade på glasögon, måste ta med mig nån som smakråd.. Varför är nästan alla vänner i Skellefteå??????? KOM HIT OCH HJÄLP MIG SÅ JAG INTE TAR DE FULASTE BÅGARNA I VÄRLDSHISTORIEN!

Förödelsebarnet

Idag var jag ute in tha hood (hehe, tycker jag den lilla norrlänning som jag är) ute i Hallunda på Riksteatern med Sofi och kollade på föreställningen Förödelsebarnet, den var ganska så bra tycker jag. Lite rörig men underhållande. Den är som svår att förklara men den har spelats i Jämtland och nu ska den gå på Turné runt i Sverige:)

Innan vi for ut till Hallunda var vi på Gallerian och åt grillade Chiabbata på slash tror jag det heter, det är en italiensk restaurang med italiensk mat och glass, den är gudomlig!!!!


Imorgon har jag tänkt kolla på glasögon:)


Annars idag har jag varit på Dramaten och gjort klart min mustash, den blev superhet, det kommer bilder på den. Nån dag senare ska jag få sminka mig till man och använda mustashen, det kommer att bli HETT. TSSSSSSS;)




Här är jag i Stockholm 2005, alltså jag hade precis börjat ettan på gymnasiet, kolla in BURRET till hår!


Kärlek!

Buuaäää, nu saknar jag min gullrumpa!!!

Vilket underbart slut på filmen! SE DEN!!!




Min baby!

A Lot Like Love

Ser just nu "A Lot like Love". Se den, den är underbar!!



Make up Store FYND!!!!

Idag gjorde jag en massa fynd!! Först var jag på NK och köpte en svart BH med konstiga luftinlägg för 149 kr och den har kostat 500 kr!! Vem betalar 500 för en bh??? Sen var jag och kollade på deras väskrea och höll på att få en chock när jag kollade på prislappen på en av väskorna, 10 000??!!!! Fast det var ju halva priset på den så den kostade "bara" 5000, så jag köpte den........NOT!!!! ALDRIG jag skulle köpa en väska för samma summa som jag skulle kunna köpa en hund/häst/bil för?? Den var också superful! nänä, det finns gränser!


Sen var jag på Make up Store och hittade världens fynd! En svart Neccesär med smink i för 195 kr, inte illa! Sen en jättefin skugga för 30 kr. Jag räknade ihop att skulle jag betalat orginalpris för allt skulle det bli upp mot 1000 kr, inte illa pinkat!




I neccesären låg det en ögonpenna i nyansen secret agent, nå highlightgrej, lippgloss (scent lips i nyansen rif-raf) och en cybershadow.



Cybershadow i nyansen ginger leaf och en microshadow (30 kr) i nyansen playful

Skopunktenskorna!








Mina skor jag köpte på skopunkten igår:)

Lura ögat, fem seklers blendverk

Idag var jag och Anne på Nationalmuseum och såg på deras nuvarande utsällning. Det var sista dagen den var så vi var ute i sista minuten, vilket resten av världen var för skiiiiit vad folk det var!! Men utällningen var jättebra. Jag blir verkligen inspirerad av såna utställningar!

Det var mycket fina målningar från typ 1500-talet som var gudomliga, kan inte fatta hur duktiga dom var. En sak jag inte förstår med konst är att den har verkligen blivit sämre. Det är egentligen konstigt att resten av nästan all utvecklig, typ datorer och sånt går framåt och blir bättre, medans konsten och vissa andra kulturformer blir bara sämre, vi tar inte tillvara på hantverket som vi ska utan vi tänker mer på känslan och meningen. Vilket iof är ganska bra, men vi glömmer då hantverket!


Breakfast at Tiffanys!

Igår såg jag filmen "Breakfast at Tiffanys, ooo vad härlig den var! Killen ser inte helt fel ut, kläderna underbara och Audrey Hepburn är GUDOMLIGT vacker! Sen kan jag tycke att filmen i helhet är flummig, men den är super att titta på för modeinspiration:)






Nu är det Lördag igen..

Idag blev det samma historia som varje morgon när jag får sova, men har tänkt vara duktig och stiga upp, NOT! Det blir aldig som jag har tänkt mig! Ställer väckaren på 8, och stiger upp absolut tidigast halv 11.. Men jag har då hunnit med lite idag:) Var först och köpte en tågbiljett till Varberg, jag ska fara dit i slutet av Februari och hälsa på Tessan, sen ska vi bila upp till Skellefteå:)

Jag har även varit hos optikern idag. Jag har märkt att jag har lite svårt för att läsa och när jag sitter och jobbar med detaljarbeten, så nu blev det en synundersökning. Jag måste skaffa läsglasögon.........JIIIIIIPPPIIIEE!!!!!! Jag har alltid velat ha glasögon och nu ska jag få det:)( ja, jag är konstig)

Det blev förstten skorna från skopunkten, och två par till:) (3 för 2 är mums) Ska lägga upp bilder:)

Den Fule..

Idag var jag med i bakom scenen innan föreställningen "Den Fule". Det var ungefär samma som igår bara det att det var lite andra färger i sminket. Inget nytt, men nya trevliga människor får man träffa varje dag:)

Innan jag stack till Dramaten sprang jag lite på stan och köpte pennor och penslar på kreatima så jag kan börja på skisserna till mitt slutprojekt, det kommer att bli så kul! Ska göra effekt/teater smink med lite olika touch:)

Sen var jag på skopunkten och hittade ett par skor som jag la undan, funderar på att fara dit imorgon och köpa dom, såhär såg dom ut:

http://www.skopunkten.com/Damskor/Modeller/Kangor-boots?art=243588

Onkel Vanja

Nu är jag hemkommen efter att ha sett Onkel Vanja på Dramaten. Jag var med innan och såg på när dom la mask och fäste perukerna. Det är så kul att se hur sminkningen ser superkonstig ut framför spegeln och på secenen är den suverän! Konstigt det känns att träffa "kändisar" och se hur dom är i verkligheten! Sofi var med mig och såg föreställningen, det är superlyxigt, jag har fått biljetter till alla företällningar och jag får dessutom ta med mig nån:)

Dagen började inte så bra.. Jag ställde väckaren på 8, vaknade halv tolv, då hade inte fanskapet till mobiltelefon inte ringt!? Så jag for in till stan och köpte en ny väckarklocka. Det var då tur att jag började halv tre, pinigt om man hade börjat nio....



Första dagen på Dramaten!

Nu är första dagen på min nya praktik avverkad, oj så kul jag har haft det idag! Dagen började med att jag fick en rundtur runt hela Dramaten och träffa alla, sen var vi i verkstaden (praktiserar på mask och peruk) och jag fick börja på en egen uppgift, nämligen en mustach, det kommer att bli urläcker men skit vad svårt det är att lära sig tekniken! Man knyter fast 1-4 hårstrån åt gången med hjälp av en sepciell teknik och en nål, det kommer typ att ta två veckor för mig att få klart den där muchen medans det brukar ta en vecka att göra en peruk;)


Åt i personalmatsalen idag och fick se en rad med kända skådespelaransikten, oo vad spännande det är!

Imorgon börjar jag halv tre, det blir skönt. Då ska jag vara med bakom scenen innan föreställningen "Onkel Vanja" sen ska jag se den, det blir skoj!



Min mustach:) Tycker ändå att jag är duktig för att vara första gången jag gör det:)








En riktig peruk!




Fatta vilket jobb?! En veckas heltidsjobb!

Stockholm -dag 1

Då var nästan första dagen i Stockhom avverkad:) Dagen började med att jag tänkte vara duktig och vakna vid 9 eller så, men det blev en massa snoosande och jag vaknade tillslut vid halv tolv, hmpf jag lyckad aldrig! Men imorgon blir det andra bullar, då börjar min praktik på Dramaten, oooo så spännande!!!

Idag har jag annars gått lite på stan, höll på att köpa guldfärgade moonboots, men jag tog mitt förnuft till fånga, hahahaha. Men det blev den här lilla västen nedan från Vero Moda, supersöt, piggar upp vilken tråkig tunika som helst. Sen efter det så blev det en yoghurtglass i gallerian, dom e verkligen supergoda!!


Sen var jag en verkligt vilsen Norrlänning på Stureplan, virrade runt en massa för att hitta sturegallerian och Lagerhaus, men till slut hittade jag dit:) Middag blev det på en lite kinarestaurang på Mariatorget med Anne, Leif, Sandra, Daniel och lille Mattias, mkt trevligt:)

Nu ska jag göra lite skolarbete och sen ska ja nog krypa ner i sägen och se Audrie Hephurns Sabrina:) Köpte en box i Skellefteå med tre av hennes filmer, bland annat Breakfast at Tiffanys, den blir kul att se:)

Tjing pling


Nyårs!



Här är lite bilder från nyårs!




Såhär såg jag ut kvällen till ära:)



Maaaath!



Jag och Älsklingen!



Snygga vi e!! (har plattat håret, känns lika konstigt varje gång!)



Sötmaja:)



HAHAHA!



no comento...



No comento..




Snyggast ever!



SKÅÅÅÅÅÅL!

Marilyn Monroe -sminkning


Här kommer min sminking på Maria, hon skulle bli Marilyn:)




En fin grund om jag får säga det själv



Ögonen




Klart!




Wannabe 08...

Är just nu i på mitt rum i Stockholm:) Känns lite konstigt. För tre timmar sen var jag i sköna norrland och nu är jag här... men som tur är så bor jag hos världens bästa Anne och Leif som öppnar sitt hem för mig! Dom är guld värda! Jag kommer att vara här i två månader, oj så spänande!

På onsdag börjar min tvåveckor långa praktik på Dramaten, på maskavdelningen! Det kommer att bli så spännande! Längtar verkligen tills torsdag när jag kommer att få vara med bakom scenen på eftermiddagen och sen se föreställningen,d et kommer bli kul!

Imorgon blir det att fara in till City (hihihi, vad töntigt det låter, det heter ju Sctaaan i the Contry of Norrland) och köpa tunnelbane kort, sen kommer allt att bli såå mkt lättare! Kankse man slinker in i nån lite butik som har lite rea;)

Nu ska jag lägga upp en massa bilder från Nyårs och Marias Marilynsminkning!

Tjing pling!




Såhär ser jag ut nu:) Nyfärgat hår!

Taco-tajm!

Snart blir det tacos hos mammi:) Då ska jag ta med kameran (som jag glömde) så kan jag lägga upp bilder. Idag har jag annars packat och städat lite. Jobbade imorse och kom hem och sov frsmför tvn. Jag låg och bråkade med mitt samvete kring tvåtiden om jag skulle stiga upp eller ej, tillslut blev det så;)

Jag kan inte fatta att det är lördag, eller är det det? Vilken dag är det?

Dummer..

..e vad jag e! Jag glömde kameran hos mamma för en stund sedan, jag tänkte ju lägga upp bilder från nyårs och min lilla shopping idag, dessutom har jag färgat håret idag, men så fort jag har kameran så ska jag lägga upp bilder. Annars idag så började dagen vid ett, hehe, det gör det nog för många på jullovet:) Sen for vi in till stan och gick på JC, köpte min efterlängtade kofta (kommer bilder)  från crocker, den är såå varm och mysig! Sen köpte jag I.D bare minerals foundation idag. Jag provade lite och den är verkligen suverän (som sagt, det kommer bilder) Imorgon blir det jbb på morgonen sen blir det lite packande, kan inte fatta att jag far på måndag från mitt kära norrland...:)

Nattinatt

Första dagen på 2009...

..och jag har inte gjort ett piss idag! Sov till efter ett och väntar på att Ivenhoe ska börja. Jag har aldrig sett hela Ivenhoe så nu ska jag försöka göra det. Sen ikväll är det Victorias Secret! Cant wait!

Bilder från Marias styling och nyårs kommer ikväll eller imorgon. Jag spenderar dagen hemma hos Fredrik och glömde kamerasladden till datorn...



Tjing pling!

RSS 2.0